Magento vs WooCommerce

Der er mange fordele ved at have en webshop, i sær i disse tider, hvor ens kunder har haft svær ved at komme ud og handle, dels pga. Corona og nu også disse energi og benzinpriser. Kunderne har vænnet sig til at handle på nettet, og så giver det jo god mening at kunne sælge ens produkter og services, selv uden for åbningstiderne i butikken.

Hvilken webshop platform bør du vælge?

Når det kommer til valg af ens webshop system, så skal man tænke lidt ud i fremtiden, kan ens virksomhed vokse med antal produkter, sælge til flere lande, have forskellige funktioner og intigrationer og ikke mindst hvad er budgettet?

Her nedenunder har jeg prøvet ud fra forskellige uafhængige kilder, at samle en sammenligning på de to systemer jeg tilbyder.

 

Sammenlign

WooCommerce

WooCommerce er ikke et direkte webshop system, men et plugin, der bliver installeret ovenpå ens WordPress hjemmeside.

Magento

Magento er en af verdens største webshop systemer, fuld skalerbar og klar til at klarer alle de opgaver ens til at kører en online virksomhed, lige ud af boksen.

 

Pris for software

 

Standardpakken er gratis. Forvent dog hurtigt at bruge nogle penge på udvidelser til webshopfunktionalitet.

 

 

Standardpakken er gratis. Der findes en professionel version, som koster penge. Standardversionen vil for de flestes vedkommende være tilstrækkelig.

 

 

Udgifter til oprettelse, drift, hosting, mm

 

WooCommerce er hurtigere og dermed billigere at få opsat, designet og konfigureret.

 

 

Forvent at bruge flere penge på Magento. Systemet er tungere og mere komplekst. Ligeledes er kravene til serveren er større.

 

 

Brugervenlighed

 

WooCommerce meget overskueligt og let at komme i gang med. Typisk kan du lære at bruge det i løbet af få timer. Det halter dog ift. at håndtere flere sprog og bliver uoverskueligt, når der kommer mange produkter.

 

Brugergrænsefladen er rigtig god. Men der er flere indstillingsmuligheder og derved er det lidt sværere at lære at bruge. Ved mange produkter bliver det dog lettere at bruge.

 

 

Skalerbarhed

 

Hvor WooCommerce er både hurtigere og billigere at komme i gang med, så halter det unægteligt, når det skal skaleres op. Dette gør jeg eksempelvis synligt i forhold til håndtering af flere sprog og søgefunktion.

 

 

Magento er et full-blown webshop system og det kommer I til at mærke efterhånden som jeres webshop vokser. Håndtering af flere sprog og tusindvis af varenumre er intet problem.

 

 

Hastighed

 

Ud af boksen er WooCommerce hurtigt. Igen fordi systemet er mindre og der kræves således mindre serverhastighed.. Ved mange varenumre vil hastigheden dog naturligvis falde.Desværre bliver hastigheden også stærkt begrænset jo flere udvidelser man installere på ens webshop.

 

 

Magento er desværre ikke så hurtigt som man kunne ønske. Det sætter store krav til en hurtig server og der skal laves en del hastighedsoptimering til Magento, før det kommer til at køre perfekt. Men tilgengæld forbliver Magento hurtig og der kræves ikke så meget vedligehold i længden.

 

 

Søgefunktion

 

Søgefunktionen i WooCommerce bliver aldrig rigtig god.

 

 

Såfremt det opsættes korrekt kan man nå fantastiske resultater med søgninger i Magento.

 

 

CMS-funktionalitet

 

WooCommerce er bygget på WordPress der oprindeligt et CMS-system bygget til hjemmesider, så det er let at oprette og redigere nye sider.

 

 

Magento er et webshop-system. Ikke et hjemmesidesystem. Derfor er det mere omstændig at bygge de tilhørende cms-sider i Magento end i WooCommerce.

 

 

Filtreringsmuligheder på webshoppen

 

WooCommerce giver mulighed for at filtrere i dine produkter, men her er tale om en meget basic-opsætning. Hvis det skal være mere avanceret skal du tilkøbe og konfigurere dette.

 

 

Magento fungerer perfekt. Du kan sammenligne produkter og bruge avancerede filtre. Alt sammen er standardfunktionalitet i Magento.

 

 

Rabatkuponer og brugergrupper

 

Du får lidt grundlæggende funktionalitet ud af boksen, men kommer hurtigt til at skulle bruge en udvikler for at få ret meget funktionalitet. Der er langt fra så mange muligheder som i Magento.

 

 

Magento er full-blown shopping software og mulighederne for at lave rabatgrupper, avancerede rabatter og konfigurere disse er uendelige.

 

 

Håndtering af flere sprog

 



Det bliver hurtigt forvirrende at arbejde med flere sprog og funktionaliteten fungerer i vores optik ikke ret godt.

 

 

Magento håndterer flere sprog til perfektion. Det ligger i systemets kerne og fungerer upåklageligt.

 

 

Sikkerhed

 

Systemet er nogenlunde sikkert, men man ser dog alligevel mange hackede installationer.

 

 

Mere sikkert end WooCommerce. Sikkerhedshuller lukkes ofte hurtigere.

 

 

Søgemaskine-venlighed

 

Med den korrekte opsætning kan WooCommerce sættes op til at fungere perfekt i Søgemaskinerne.

 

 

Med den korrekte opsætning kan Magento sættes op til at fungere perfekt i Søgemaskinerne.

 

 

Integrationsmuligheder

 

Meget udbredt og mange udvidelsesmuligheder.

 

 

Lidt færre antal udvidelser, men langt de fleste ERP-systemer og andre relevante integrationer er lavet og gennemtestet.

 

 

B2B muligheder

 

Det er ikke let og overskueligt at oprette en seperat b2b shop. Generelt er WooCommerce dårlig til at håndtere flere forskellige butikker på samme platform.

 

 

Her viser Magento sine styrker. Let at oprette og håndtere separat. Rabatter og brugergrupper tilføjes hurtigt og nemt.

 

 

Udbredelse

 

WooCommerce er det webshop system i verden, som bruges af flest. Det hænger dog også sammen med, at der er rigtig mange små shops, som bruger WooCommerce.

 

 

Et af de klart mest udbredte webshop systemer. Ikke nær så mange installationer som WooCommerce, men tilgengæld er omsætning på en Magento shop generelt højere.

 

 

Udvikler-“venlighed” / kodestruktur

 

WooCommerce er let, hurtigt og super hurtigt at få op at køre. Men kodestrukturen er en anelse rodet og generelt er mange af udvidelserne dårlige.

 

 

Strukturen i koden er bedre og mere skalerbar. Spørger du vores udviklere er der ingen tvivl om, de hellere vil arbejde i Magento end WooCommerce.

 

 

Dokumentation

 

Meget godt dokumenteret.

 

 

Meget godt dokumenteret.