Opengraph er vigtigere end du tror

Hvad er Opengraph?

Opengraph er en standard at vise ens hjemmeside eller webshop, når den bliver delt på f.eks. Facebook, Twitter, LinkedIN eller på et andet socialt netværk.

Selvom man ligesom jeg selv ikke er på hverken Facebook eller LinkedIN, så er det rart at ens hjemmeside eller webshop præsentere sig pænt hvis den bliver delt på et af de store sociale netværk.

Normalt hvis man bruger evt. WordPress eller Magento, så er systemet ikke klart til at vise ens hjemmeside eller webshop korrekt ved delinger. Derfor skal man benytte et plugin til at sætte disse egenskaber op. På WordPress kan jeg anbefale Yoast SEO der kommer i en betalingsversion og en gratis version.

Derefter er det vigtigt at tildele et Opengraph billede til hver enkelt side eller produkt. Man kan også være lidt en “dovenlars” og bare lave ét Opengraph til HELE hjemmesiden eller webshoppen. Men personligt synes jeg at hvis man kun har måske 10 eller 20 sider, så burde man gøre sig umage og lave et billede til hver enkelt side.
Størrelsen på Opengraph billederne

Når du skal lave Opengraph billederne, så sørg for at billederne er 1200 x 630 pixels, på den måde rammer du de fleste platforme på én gang, i stedet for du skal lave ét billede til hver platform.

Når du vil teste hvordan din hjemmeside, webshop eller produkt ser ud på f.eks. Facebook, så indtast URL’en (adressen), på opengraph.xyz og se om det er tilfredsstillende.

front-end-coding
Hvad er Opengraph? Opengraph er en standard at vise ens hjemmeside eller webshop, når den bliver delt på f.eks. Facebook, Twitter, LinkedIN eller på et andet socialt netværk. Selvom man ligesom jeg selv ikke er på hverken Facebook eller LinkedIN, så er det rart at ens hjemmeside eller webshop præsentere sig pænt hvis den bliver […]